Венгер ще предлага във ФИФА промяна в правилото за засадата

dsport.bg

Директорът на ФИФА по глобалното развитие на футбола Арсен Венгер разкри, че има решение на проблема, свързан с правилото за засада след въвеждането на ВАР.

"Няма да бъдеш в засада, ако някоя част от твоето тяло, с която можеш да вкараш гол, е на една линия с последния противников защитник дори и останалите части от тялото на нападателя да са в засада. Това ще изясни нещата и така повече няма да има решения, взети на базата на милиметри и част от атакуващия играч, която е по-напред от противниковата защитна линия”, коментира Венгер.

Отговорният орган за промените във футболните правила - IFAB, от който е част и легендарният мениджър на Арсенал, ще разгледа това предложение на следващото си събрание, което ще се проведе на 29 февруари в Белфаст.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още