Верстапен: Отказах се от победата, след като ми съобщиха за наказанието от пет секунди

dsport.bg

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен каза, че се е отказал от победата в Гран при на Саудитска Арабия, след като са му съобщили за наказанието от пет секунди.

Верстапен и Хамилтън представиха трилър в Гран при на Суадитска Арабия. Главните герои се състезаваха колело до колело не по-малко от три пъти. В една от тези битки, в обиколка 37, Хамилтън се сблъска с пилота на Ред Бул, използвайки DRS, за да се опита да премине отвън при завой 1.

Верстапен преди това задържа първата си позиция, след като излезе извън очертанията на пистата, подобно на това, което се случи при завой 4 в Гран при на Сао Пауло. Този път обаче лидерът в шампионата получи наказание от пет секунди за това свое действие, че напусна пистата и спечели предимство.

„Когато ми казаха, че имам наказание от пет секунди вече не си струваше да се боря, защото нямаше как да отворя разлика от пет секунди. Много неща се случиха. Мисля, че в крайна сметка нямахме перфектното темпо в това състезание. Може би гумите „Медиум“ не бяха най-доброто решение, с които да изкараме до края на състезанието. Мисля, че твърдите гуми на Хамилтън имаха малко повече живот, но както винаги е лесно да се каже след края на състезанието. В крайна сметка това наказание от пет секунди не смятам, че е правилно, но не искам да говоря за него толкова много, защото не заслужават никакви думи да излизат от устата ми“, коментира Верстапен.

„Намирам за интересно, че аз съм този, който получава наказание, когато и двамата бяхме извън очертанията на пистата. В Бразилия беше добре, но изведнъж получих наказание за това. Ясно се вижда, че и двамата не сме в очертанията. Аз няма да отделям много време за това. Трябва да продължим напред“, добави той.

„Казаха ми да върна позицията. Когато чух това по радиото, просто се дръпнах вдясно, показвайки, че ще се преместя и превключих на по-ниска предавка, а той просто остана зад мен. Мисля, че се получи недоразумение, за да се стигне до този удар“, продължи нидерландецът.

„Сега сме с равни точки и мисля, че това е наистина вълнуващо. В Абу Даби ще се реши всичко. Надявам се да имаме добър уикенд, така че ще видим какво предстои“, каза още Макс Верстапен.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още