Весела Димитрова, която изведе ансамбъла по художествена гимнастика до олимпийската титла в Токио, призна, че има сили да продължи като старши треньор и на следващия отбор на България. 

Ансамбълът с усложнени съчетания за Световното, конкуренцията не спи (ВИДЕО)

"Аз мисля, че съм още млада. При определени условия и обстоятелства бих могла да дам още толкова за следващата олимпиада за тези момичета, които се подготвят в момента. Това е моето призвание и моето място", сподели Димитрова при получаването на приза си за треньор №1 на август. 

Тя говори и за селекцията за следващия отбор

"Всички държавни първенства при ансамблите винаги са ми били интересни. Особено възрастовите групи девойки старша възраст и жени, които играят уредите, които ще играе бъдещият ансамбъл.

Премина първият етап от селекцията за новия ансамбъл. Вече са 12 момичета ще отпаднат още две, за да може да сформираме така желаната от мен селекция от два състава. Доста интересни гимнастички. Имена, които ме изненадаха. Млади и по-опитни. Доста интересни момичета, които са голяма предизвикателтво за мен и моя екип да започнем работа с момичета, които не са толкова съвършени колкото моите в момента. Всичко сме започнали. Имаха лагер с танцувалната част, след това имаха лагер с Юлия Байчева, която ги подготвяше технически с уред и тяло. Сега вече след Олимпиадата се готвят с мен и Михаела Маевска. Иска ми се да няма и крачка отстъпление назад", сподели още Димитрова. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS