Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще представи българската кандидатура за Европепйското първенство по стрелба през 2026 г. след Великденските празници.

Тогава пристига делегация на Европейската федерация, която ще има среща с министъра на младежта и спорта Георги Глушков, а след това ще отпътува за Бургас, за да види възможностите на „Арена Бургас“, инфраструктурата и хотелската база.

„Надявам се нашите гости да останат доволни от видяното и да можем след дълги години да приемем и голям спортен форум в спортната стрелба“, коментира Весела Лечева.

“Много се радвам, че българската стрелба вече ще има модерен стрелкови комплекс. Това е мястото, на което се готвят най-добрите ни състезатели. Опитахме се да изградим условия за българските стрелци, които да са максимално близки до тези условия, които имат конкурентите ни от най-добре развитите страни в спортната стрелба - Германия, САЩ, Китай, Индия и всички останали държави. Точно преди година и половина тук беше много трудно да си представиш, че някой ще пожелае да влезе и да тренира. Радвам, се, че вече имаме и 30 електронни мишени. Надявам се в следващите години да имаме такива и за малокалибреното стрелбище“, каза още Лечева и добави, че предстои и официално откриване на базата.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS