"В момента мога да кажа, че съм играч на Торонто Раптърс. Тепърва предстои да говоря с тях, да разбера те какво искат, техните намерения какви са, оттам-нататък ще видим. Лятото е дълго и единственото, което ме интересува, е аз да съм здрав". Това каза Александър Везенков дни след трансфера си от Сакраменто Кингс в Торонто Раптърс, който беше финализиран в събота.

"Предният сезон не беше най-лесният за мен. Сега работя здраво с моя екип, чувствам се добре. Не знам колко време ще бъда в България. Това лято е малко по-особено, повече съм в Гърция заради контузията, която имах. Контузията дойде като черешката на тортата. И тя повлия със сигурност накрая. Но от самото начало се видя, че стилът, който иска треньорът отбора да играе, не ме включваше толкова много в неговите планове. Няма лошо, такъв е животът. Малко е разочароващо, когато ти кажат едно, а се случи абсолютно друго и то веднага. Няма лоши чувства. В Сакраменто направих много приятели в отбора. Всичко беше на професионално ниво, много ми помогнаха. Винаги ще съм им благодарен, да се докосна и първият ми опит в НБА да е там", сподели българският баскетболист относно първия си сезон в Лигата, в който той записа 42 мача при 5,4 точки и 2,3 борби средно на мач.

Относно офертите от водещи клубове в Европа, Везенков сподели: "Винаги е радостно някой да те иска. Това са хубави дилеми от живота. Единствено в момента ме интересува да съм здрав. Фокусирал съм се много върху себе си, за да мога да започна сезона на 100%. Не искам да коментирам повече. Каквото е дал Господ, това ще стане", каза той, след като се включи в детския лагер по изкуства и спорт в НСА.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS