Виктор Кашай е новият шеф на съдиите в Австрия

dsport.bg

Австрийският футболен съюз обяви на официалния си сайт, че от новия сезон Виктор Кашай ще бъде новият шеф на съдийския отдел на асоциацията, като официално ще бъде в ролята на технически директор. Той ще започне работа на новото си място от 1 юли.

Кашай, позовавайки се на семейни причини, помоли БФС да не продължава договора му, който изтича в края на юни, тъй като той иска да работи по-близо до семейството си в бъдеще.

Според новината, публикувана на официалния уебсайт на Австрийския футболен съюз, Кашай ще бъде технически директор на съдийската комисия от новия сезон.

„В бъдеще бившият международен рефер Виктор Кашай ще бъде служител на нашата Асоциация и ще споделя своя опит с австрийските рефери през десетилетната си реферска кариера“, се казва в съобщението.

Австрийците добавят още, че унгарският бивш съдия е избран чрез конкурс измежду няколко международни и австрийски кандидати.

„Много съм щастлив, че мога да работя за по-нататъшното развитие на австрийското съдийство в бъдеще. По време на разговора бързо забелязах, че целите и вижданията ни съвпадат и че говорим на един език. Посветих живота си на съдийството - всичките 30 години като активен съдия и последните три години работих зад кулисите. Знам какви предизвикателства ни очакват и заедно с Георги Ринг сме мотивирани да изпълним новите си задача“, каза Кашай.

Заедно с Кашай бившият му помощник Ринг ще го последва в Австрия след България, където той ще стане мениджър на ВАР.

Официално: Кашай вече не е шеф на Съдийската комисия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ