Висшата лига ще направи промени в правилата след като Челси изхарчи почти милиард за трансфери от май 2022г. досега. „Сините” счупиха трансферния си рекорд преди няколко дни с привличането на Мойзес Кайседо за 115 милиона паунда от Брайтън. С 8 милиона повече от парите дадени на Бенфика за Енцо Фернандес през януари.

Това накара вълна от недоволни да се чудят как Челси спазва финансовия феърплей. За да не излизат от границите „сините” са разпределили трансферните такси по време на договорите - на свой ред намалявайки изходящите си разходи за този сезон.

Висшата лига, обаче ще затвори тази вратичка в закона като сложи петгодишен лимит за плащането на трансферните такси, независимо от продължителността на договора. За пример можем да дадем договора на Кайседо, който е за 8+1 години.

Това правило първо бе вкарано от УЕФА, а от Острова ще ги последват. 12-тото място на Челси от миналия сезон, обаче означава, че „сините” имат право да продължават с тези трансфери, защото не са в евротурнирите.

Сметките на Челси за миналата година показват, че са били похарчени по-малко от 100 милиона паунда въпреки привличането на Рахийм Стърлинг, Уесли Фофана и Марк Кукурея.

Челси при Боели: над милиард долара за трансфери за 15 месеца

Официално: Мойсес Кайседо е петият най-скъп футболист в света

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS