Висшата лига създава собствена Зала на славата

dsport.bg

Висшата лига на Англия ще създаде своя "Зала на славата". Първите двама почетни нейни членове ще бъдат обявени и официално представени на 19 март.

В Залата ще бъдат приемани най-добрите футболисти, които са играли в първенството от неговото създаване през 1992 година.
Важно условие за да бъде приет един играч е, че той тябва да е прекратил своята състезателна кариера. Под внимание ще се взимат само тези негови изяви и постижения, с които той се е отличил във Висшата лига. 

Всеки член на "Залата на славата" ще получава медальон с годината, в която е приет в нея. Привърженици ще могат да гласуват при обявяването на списък с номинирани.

Директорът на лигата Ричард Мастърс заяви: "Това ще е повод привържениците ни по света да погледнат в годините назад и да ни помогнат да отбележим някои наистина изключителни състезателни кариери".

Очаква се до дни Висшата лига да обяви повече подробности около начина, по който ще бъдат избирани членовете.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук