Полузащитникът на Португалия Витиня стана MVP в откриващия мач на Португалия на Европейското първенство срещу Чехия.

След края на двубоя футболистът на ПСЖ наблегна на факта, че националният отбор е вярвал, че е възможно да обърне резултата, като изтъкна играчите, които са се появили от пейката и са помогнали на "мораплавателите" да извоюват успеха.  

"Да, беше трудно. Искахме да излезем силни и да покажем качествата си. За съжаление, допуснахме първия гол, още при първото им излизане пред вратата ни. Беше страхотен гол извън наказателното поле, но ние показахме цялото си хладнокръвие и устойчивост. Не е лесно, когато губиш, затова запазихме спокойствие и хладнокръвие, за да стигнем до изравнителния гол. Успяхме да го направим. Продължихме да вярваме до края, че ще успеем да направим обрат  и за щастие успяхме с голямата помощ от играчите, които влязоха в игра“, коментира Витиня. Той бе запитан за начина, по който чехите съумяха да неутрализират Португалия.  

"Трябва да останем спокойни. Не става въпрос за пасивност, а за това да държим топката, да натискаме и да нападаме, когато имаме предимство. Опитахме се, искаме да направим повече. Но това е началото, има много емоции и желание. Трябва да запазим хладнокръвие и да държим топката".

"Направихме чудесна демонстрация на силата на отбора. Всички, които влязоха в игра, бяха феноменални. Това е голямо подобрение от наша страна и ще доведе до промяна", каза още Витиня.

Португалия измъкна победата срещу Чехия благодарение на клет защитник (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS