Витоша Бистрица се похвали с партньори в Колумбия

dsport.bg

От Витоша Бистрица обявиха, че започват партньорство с два колумбийски футболни отбора.Става дума за ФК Естудиантес де Меделин и ФК Лос Папетикос, с които „тигрите“ ще си партнират в следващите 2 до 5 години. Партньорството е било уговорено при посещението на Костадин Ангелов в Колумбия.

Ето какво още пишат от Витоша:

До визитата се стигна по линия на играча на тигрите, Андрес Санчес, който свърза Витоша с двете академии, в които е израснал като футболист.

И в двете партньорства е заложено обмяна на опит на спортно-техническо ниво, а с Естудиантес и на административно-ръководно. Витоша ще предаде своя европейски опит на треньорите от Колумбия, който да помогне на двете латино академии в изграждането на техните млади футболисти. Разбира се, Витоша ще има предимството да наблюдава и следи над 500 колумбийски таланта, които тренират футбол в двете школи.

„За нашия клуб това е стъпка в развитието. Световния футбол се глобализира и за нас ще е полезно да имаме допир до страна пълна с таланти, които можем да използваме в даден момент. Тези партньорства ще разширят както нашия мироглед, така и този на Естудиантес и Лос Папетикос. Можем да научим много от двата клуба, а също и те от нас. Вярваме, че футболът обединява и това обединие може само да бъде полезно за страните. Искам също да благодаря на Кирил Емилов за оказаната помощ на местно ниво.“ – сподели Костадин Ангелов след завръщането си в България."

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ