Владо Стоянов: На Лудогорец ще бъде трудно да намери играчи с такива характери като Моци, Дяков и Марселиньо

Веско Вълчев Веско Вълчев

Легендата на Лудогорец Владислав Стоянов е на мнение, че клубът ще намери по-силни футболисти като качества, но пожела на ръководството и на треньорите да открият по-силни личности и характери от него, Марселиньо, Козмин Моци и Светослав Дяков.

Благодарен съм за невероятното изпращане, което ми организираха от клуба, както и феновете, но това е краят на кариерата ми и не мога да кажа, че съм щастлив, защото не е по мое желание, а е чисто от медицинска гледна точка и физически причини. Не бих казал, че съм особено щастлив, но все пак животът продължава.

Доста дълго се бори с тази контузия, за съжаление не успя да я пребориш.

Аз бих казал, че успях да я преборя, тъй като първоначалните прогнози бяха да ми спасят крака, аз успях да се върна, да поиграя още една година, но отново се възобновиха проблемите и докторът в Барселона не можеше да ми даде гаранция, че ще мога отново да играя. Трябваха ми отново 6 или 7 месеца възстановяване и при положение, че от клуба ми предложиха да започна работа, сметнах, че това е най-добрия вариант.

Какво ще работиш точно сега в клуба?

За момента това, което обсъдихме, с оглед на физическото ми състояние, най-удачното беше да започна като скаут към школата. Естествено ще помагам и за вратарите, когато вече се пооправя. Оттам нататък ще видим как ще се развият нещата.

Ако може да избереш един основен момент, който ще остане в спомените като футболист на Лудогорец, те са много, но един?

Много хора ме питат това нещо твои колеги, приятели и на всички отговарям по един и същ начин. Наистина няма момент, който конкретно да избера и да кажа: „Ето този момент ми е най-запомнящ“. Те са страшно много. Първата титла, първото влизане в Европа, първия мач срещу ПСВ, квалификациите в Шампионска лига, двубоите с Лацио, мачовете в Шампионска лига. Не мога да кажа точно кой е най-хубавият момент. Те са страшно много.

А кой е най-лошият?

Веднага казвам - отпадането от Милсами, беше много неочаквано, тъй като познавах отбора им от престоя ми във Молдова и изобщо не ми минаваше през ума, че ще допуснем такава грешка. Този мач бих го определил, като най-лошият момент не само за мен, но и в историята на клуба.

Сега Лудогорец разполага с трима вратари. Пламен Илиев и двама сравнително нови, според теб какво е нивото и доколко тази конкуренция ще е полезна?

Не искам да коментирам нивото, има си треньори, ръководители, които могат да дават оценка. Аз бих казал, че както е хубава тази конкуренция, така и не е толкова хубава, тъй като трима опитни вратари е прекалено много. При двама е горе-долу добре. При трима става токсична обстановката. Така се преценили от ръководството, но да се надяваме, че който и да застане на вратата ще си върши работата и ще помогне на отбора.

Като че ли не само на този пост има конкуренция. Как оценяваш представянето на отбора срещу Шахтьор Солигорск?

Треньорът решава за конкуренцията, иначе аз смятам, че отборът се представи доста добре. Очаквано за мен, тъй като първата среща е винаги по-трудна. През първото полувреме футболистите бяха сковани, което е нормално за толкова важен мач, но през второто тотално доминирахме. Създадохме много положения, но е важно, че победихме, тъй като втория мача ще е малко по-различен.

Четири основни фигури на Лудогорец- Марселиньо, Моци, ти и Светослав Дяков, беше ясно, че ще дойде това време, но ще успее ли Лудогорец да намери нови фигури като вас? Не само за поведението на терена, но и извън него.

Не знам, но се надявам, че Лудогорец ще ги намери. Пожелавам на треньорите, на ръководството да успеят да намерят по-силни личности от нас, което е доста трудно за намиране. Аз познавам тези момчета и знам какви характери са и какви мъже са, така че на Лудогорец по-трудно ще им бъде да намери такива характери, отколкото по-добри футболисти като качества. Както каза и ти, всяко начало си има край. Аз имам по-специфично мнение специално за тази подмяна, но това си е мое виждане, което ще запазя за себе си.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още