Водещо сръбско издание с галерия: Вижте как Григор Димитров зарази Новак Джокович

| Тенис | Емил Евтимов

Мнозинството медии в Сърбия изглежда продължават да вярват в това, че Григор Димитров е бил „нулевият пациент“ на Adria Tour и именно българинът е донесъл заразата на турнира в Белград, след който с коронавирус се оказаха той, Новак Джокович, Виктор Троицки и Борна Чорич.

Както е известно, турнирът, организиран от световния №1 се проведе без спазване на особени мерки, свързани с Covid-19, а самите тенисисти демонстрираха близост като играха футбол, а след надпреварата купонясваха в нощен клуб.

Григор Димитров бе първият, който обяви, че е заразен с Covid-19, а в изминалите дни сръбските медии продължават да обвиняват българина за случилото се като дори някои стигнаха до световни конспирации, в които Димитров е бил нарочно изпратен, за да развали имиджа на Джокович.

А от местния вестник Telegraf изглежда не приемат друг вариант освен световният №1 да се е заразил именно след контакта с Григор. От изданието стигат дотам, че в онлайн версията си публикуват галерия, озаглавена: „Вижте как най-вероятно Новак се е заразил след контакта с Григор Димитров“.

Галерията е част от статията, в която премиерът на страната Ана Бърнабич защитава Джокович, а снимките акцентират на моментите, в които двамата балкански тенисисти са в близък контакт по време на турнирите в Белград и Задар.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още