Волейболът във Франция ще бъде без зрители

| Волейбол

Волейболните първенства във Франция ще бъдат без зрители, когато и да се подновят надпреварите. Коронавирусът повлия сериозно върху страната, като спортът не е сред приоритетите на френското правителство, след като се отхлабят мерките, каза министърът на спорта на Франция Роксана Марасиняну. Тя добави, че събитията ще се провеждат при закрити врата при строги ограничения.

„За волейбола, икономическите последици ще бъдат много важни, защото нашият модел се базира на приходи, идващи от посещаемостта и партньори, а не от телевизионни права. 60 процента от приходите идват от частния сектор. Но трудно ще накараме партньор да подпише, ако нямаме зрители. Ние плащаме на играчите, служителите, подготовка на залите, но не получаваме приходи. Всички президенти в Лига А споделиха мнението, че при подновяването няма как да има зрители.”   

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още