Волейболистките с аплодисменти за играта в САЩ

Ирина Русева Ирина Русева

България остана без виза на олимпийската квалификация в САЩ, но играта на момичетата впечатли с хъса и характера на терена. Изключително драматичната среща със САЩ бе доказателство за истинска любов към играта. България игра като равен с равен срещу домакините в зала, която на 100% даваше крила на любимките си и допълнително публиката пресираше рефери и противник.

Българските момичета игнорираха домакинския фактор и дадоха най- доброто от играта си, вдъхновявани безрезервно от амбициозния си треньор. Иван Петков бе силно критикуван за резултатите в Лигата на нациите, но планът му очевидно е насочен към нещо голямо. И той го показа срещу актуалния шампион в същата тази Лига на нациите и то на тяхна територия. Дори американският коментатор затвори мача с думите: България трябва да се гордее!

Това е силата и смисъла на спорта, с мачове като този на волейболистките срещу САЩ се храни любовта на феновете, гордостта на нацията.

А за другите две победи срещу Аржентина и Кахастан, нашите волейболистки просто показаха  нокти на лъвици. Победи без коментар!

Урок на дамите към мъжете преди домакинската олимпийска квалификация във Варна.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още