Женският национален отбор по волейбол претърпя тежка загуба от САЩ с 0:3 (15:25, 17:25, 17:25) в мач от Група 5 на Волейболната лига на нациите, който се игра в Република Корея.

Още в първия гейм американките дръпнаха с 4:0, резултатът мина през 10:2, но момичетата на Лоренцо Мичели по никакъв начин не успяха да дадат отпор на американките и частта завърши с техен успех с 25:15.

Началото на втория гейм бе малко по-равностойно и дори българките поведоха. След 1:1 Мирослава Тодорова атакува успешно за 3:1, а след това Мария Йорданова за 7:3. Това доведе до таймаут от страна на Карч Кирали, което пък бе достатъчно за обрат до 8:9, а след това резултатът стана и 9:11. В крайна сметка, след сервис в аут на Симона Николова, геймът завърши при 17:25.

САЩ поведе с 2:0 в третата част, но българските успяха да изравнят за 5:5. В средата на частта водехме с 12:9 след блокада на Мира Тодорова. Американските обаче бързо изравниха за 12:12 и след това отново вкараха мача в своето темпо и затвориха гейма при 17:25.

БЪЛГАРИЯ: Петя Баракова, Радостина Маринова, Мария Йорданова, Елена Бечева, Мира Тодорова, Борислава Съйкова - Мила Пашкулева-либеро (Полина Нейкова, Симона Николова, Мария Кривошийска, Моника Кръстева, Мерелин Николова)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS