Всички бойци преминаха успешно официалния кантар на SENSHI 7 

К-1 легендите Петер Артс и Семи Шилт заявиха, че очакват силни битки

dsport.bg

Всички 22-ма бойци от бойната програма на SENSHI 7 преминаха безпроблемно официалния кантар на галата и утре ще се качат на ринга, за да ни предложат силни битки по правилата KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1, както и муай тай.  

Официалното претегляне се проведе на 26 февруари, от 12 часа, при засилен интерес, а самите бойци бяха повече от нетърпеливи да се качат на кантара. Събитието беше открито от К-1 легендите от Нидерландия Петер Артс и Семи Шилт.

„Много се радвам, че съм тук и съм сигурен, че ще се получи страхотна гала, защото галавечерите на SENSHI винаги са такива“, заяви от сцената четирикратният шампион от Световните Гран При на К-1 Семи Шилт. 

„Боевете утре наистина ще са много интересни. Пожелавам на всички бойци утре успех!“, каза пред публиката и Петер Артс,  който е трикратен световен шампион в тежката категория на сериите К1 Гран При.

Преди да премине към началото на кантара, приветствие към участниците направи и генералният секретар на Световния киокушин съюз Александър Пичкунов. „Искам да пожелая на всички успех и нека най-силните победят“, обърна се той към всички, които предстои да се качат на горещия ринг на SENSHI утре. 

Пичкунов бе наблюдател на бойците, които ще играят по правилaта KWU SENSHI и KWU Full contact, където са позволени по-близки бойни ситуации, удари с лакти, колена и хвърляния на ринга. 

Претеглянето на представителите от Португалия и Русия, които ще се бият в единствения муай тай двубой за вечерта, наблюдава заслужилият майстор на спорта Красимир Димов, а за последните пет двубоя за Световните и Европейски титли на WAKO PRO наблюдаващ беше супервайзорът на WAKO – Горан Шимурина.

В събота, на 27 февруари, именно на ринга на SENSHI ще се определи кои ще са новите Световни шампиони на WAKO PRO K1 в две теглови категории, като едната титла ще защитава капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов. В сблъсък между Германия и Сърбия ще се определи и вторият голям Световен шампион на WAKO PRO. Галата ще започне точно в 18 часа и ще се излъчва на живо както в България по Bulgaria ON AIR, MAX Sport и Boec.BG, така и в чужбина – онлайн на Boec.com, FITE, Kwuion.com и Kyokushin Karate News.

Три от двубоите на SENSHI 7 ще решат и кои ще бъдат новите притежатели на Европейски титли на WAKO PRO, като претенденти и в трите мача ще бъдат родните изтъкнати бойци Петър Стойков, Николай Йоргов и Едуард Александян. 

Ето ги и резултарите от кантара:

1.KWU SENSHI, кат.  – 80 кг:
Руслан Насибулин (Беларус) – 80 кг срещу Георги Дойчев (България) – 78.5 кг
2. KWU SENSHI, кат. + 90 кг: 
Жан-Пол Жако (Франция) – 84,6 кг  срещу  Кристиян Дойчев (България) – 84,7 кг 
3. KWU SENSHI , кат. +90 кг
Йон Бритчи (Молдова) – 98 кг срещу Даниел Гълъбаров (България) – 106 кг.
4. KWU Full Contact, кат. +90 кг
Ахмед Кърнич (Босна и Херцеговина) – 114 кг срещу Виталий Ишахнели (Русия) – 98,8 кг 
5. Myau Thai Rules, кат. 70 кг 
Дмитро Хлевка (Португалия) – 70 кг срещу Артьом Пашпорин (Русия) – 69,8 кг
6. KWU Full Contact, кат. 85 кг
Анлор Дира (Нидерландия)  – 85 кг срещу Андрей Чехонин (Русия) – 84,1 кг
7. WAKO PRO Европейска титла K1, кат. 69,1 кг
Богдан Базюк (Украйна)  – 69,1 кг срещу Петър Стойков (България) – 69,1 кг
8. WAKO Pro European title K1 Rules, кат. 78,1 кг
Николай Йоргов (България)  – 78,100 кг срещу Жига Печник (Словения) – 77,77 кг
9.WAKO PRО European title  K1 Rules,кат.  81,4 кг
Едуард Алексанян (България)  – 81,400 кг срещу Любо Ялови (Сърбия)– 81,400 кг
10. WAKO PRO World title K1 Rules,  кат. 71,8 кг
Слободан Мияйлович (Сърбия) – 71,800 кг срещу Атанас Божилов (България) -71,200 кг
11. WAKO PRO World title, K1 Rules, кат. 81,4 кг
Сергей Браун (Германия)  – 81,200 кг срещу Александър Менкович (Сърбия) – 79,900 кг
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още