Отговорите на Гриша Ганчев по горещите въпроси за ЦСКА (ВИДЕО)

dsport.bg

От ЦСКА публикуваха пълното видео със собственика Гриша Ганчев, свързано с въпросите от привържениците на „червените“. Те можеха да го попитат всичко, което ги вълнува, в рубриката Q&A. Вчера столичани пуснаха само кратък тийзър.

Босът на "червените" заяви, че от следващия сезон тимът започва да налага много повече млади футболисти на възраст между 17 и 20 години. Той коментира темата за стадиона, както и целите на тима през следващия сезон. 

Гриша Ганчев категорично заяви, че Стойчо Стоилов от една година не е на работа в ЦСКА, защото по думите му е честен и коректен.

-Кое от стореното през последните 6 години отчитате като грешка и какво бихте променили?

Много грешки направихме. И аз и мои хора. Мисля, че е поправимо. Една от грешките ми, която е най-важната според мен е, че се доверих изцяло на ръководни фактори в държавата заради стадиона. Като имам предвид, че са професионални лъжци, останах с пръст в устата. Има хоризонт сега. Мисля, че ще бъде поправено това нещо.

- Защо не се работи върху подобряването на комуникацията между вас и феновете?

Не съм специалист пиар. Отчитам го като грешка. Мисля си, че ще се вземат много големи мерки в това нещо и ще се види промяната много скоро.

- Защо маркетингът не върви, защо се дърпате от феновете и не искате да се сближите?

Първо, според мен клубът няма условия, за да има модерен фен магазин, както е в белите държави. Второ, имахме договор с Adidas, където постоянно имахме проблеми с доставките, макар че е световен бранд топ 3. Трето, отчитаме, че това перо беше занемарено. Мисля си, че в следващите няколко седмици ще се види коренно различно отношение специално към това перо на клуба.

- До кога Стойчо Стоилов ще е на работа в клуба?

Стойчо Стоилов не работи в клуба от една година. Второто нещо, големият проблем на Стойчо Стоилов е, че е много честен човек. Безкрайно коректен. Не влиза в комбинации. Ако той се беше хванал с разни псевдоагенти и така нататък, щеше да е най-прекрасният човек на света. Той обаче не е корумпиран. Аз имам доверие в Стойчо Стоилов, защото има набито око. За 20 години ми го е доказал. Разбирам защо ги дразни, не влиза в комбинации. Каквото мисли го казва. Опорката, че Стойчо Стоилов се меша в работата на треньорите… Ето ги те са живи и здрави, да са още 100 години. Извикайте ги публично да кажат на кой треньор Стойчо Стоилов се е мешал в работата. Когато докара Стойчо Стоилов Юнус Санкаре, мисля си, че никога повече няма да има такъв играч в държавата. Знайни и незнайни герои направиха всичко възможно да го изгонят. Той даваше класа на нашия отбор и още щеше да си е в клуба. Много сложно е за обяснение и не мисля, че трябва да занимаваме широката общественост с вътрешните борби в този клуб. Едно е ясно. Кепенците  са паднали. Отчитам грешките си, че не работихме за хората, които обичат клуба истински. Не го обичат само заради това, че трябва да се възползват от парите на клуба.

- Кога ще започнем да налагаме повече българи в състава, които знаят какво е ЦСКА?

От тази година започваме с българи, наши юноши. От 17 до 20-годишни. Няма как да вземем от друг отбор българи. Знам ли го пипан ли е, за какво е пипан. То такова време стана комерсиално, че да нямаш доверие на никого.

- Оказва ли Ви се натиск и има ли разменна монета ЦСКА да има нов стадион?

Имаше разменна монета, докато бяха предните на власт. Това правителство си е ОК. Имат желание като нас да свършим работа и в близките дни ще стане ясно как и защо, какви са сроковете. Ставаше въпрос не за клуба. Мои лични неща трябваше да свърша. Там по техни политики и да стане работата със стадиона. Свърших ги, намазаха ми ските. Да са живи и здрави. Сега се вижда светлина в тунела. Мисля, че до няколко дни ще се подпишат договорите и ще го направим. Това е моята последна мечта, защото тази гробница там, където е, плюс незавършеното на Панчарево, защото нямаме възможност да го направим е, че това е земеделска земя горе. Като дойде време да кажат, че тез хора имат модерен, европейски стадион. Това нещо там, което е, ни струва 6.7 милиона тази година. Ние избягахме. Плащаме наем към държавата за това чудо.

Трябва да се направи на Панчарево общежитието. Да качим U15, U17 горе. Да нямат никакъв допир. Да учат горе на Панчарево. Да се хранят, да почиват и от там нататък да търсим по-високо професионално развитие. Тук по цял ден знайни и незнайни хора се разкарват по „Армията“. Деца тренират. Имаме оплаквания от стотици родители и там вземахме мерки. Ще има нова охранителна фирма. Ще се направят баджове. Да не може всеки, който си реши цял ден кибик. Няма работа и се настани. Ще има пропусквателен режим. Къде го има по света това? По цял ден да стоят и да висят на кафето на „Армията“. Идват родители. Оплакват се. Има непристойно държание към майки и баби, където си водят децата там. Бях достатъчно толерантен, защото си мислех, че всичко е било в името на клуба и продължавам да го мисля. Ще вкараме ред и тоя ред, ако не даде резултат вече не знам. Просто не знам как ще я караме.

- За какво ще се бори отборът през следващия сезон?

Отборът се бори да побеждава всеки един мач, без значение дали е в България или Европа. Всеки един мач. Това е в гените на отбора, да се бори и да побеждава. За 7-8 мача, като махна Черно море и Славия, всичко на всичко имахме към 6-7 удара в очертанията на противниковата врата. С ония нямахме и удар в очертанията. Както и с още едни, че ги забрави. Ако това е футболът на ЦСКА, какво да ти приказвам?

- Има ли ясен план и намерено финансиране за новия стадион?

Естествено. Това го говоря, от както съм дошъл на Армията. Трябва да се знае, че без новия стадион, без модерната база на Панчарево. Тоз отбор е обречен, обречен отбор. Час по-скоро това нещо трябва да се случи.

- Колко пари е инвестирала фамилия Ганчеви в ЦСКА и колко пари сте спечелили за периода, в който сте собственик?

Всички, които съм спечелил, мога да му ги подаря. Иначе заедно с Инджов сме дали над 80 милиона общо.

- Искате ли ЦСКА да е шампион на всяка цена, защото сте достатъчно влиятелна личност, която ако иска нещо, ще го постигне?

Няма как да му отговоря на господина. Какво значи на всяка цена? Да събера въоръжени бригади, да превзема футболния съюз, да плащам на клубове да ни дават мачове? Не разбирам какво иска да каже господинът. Преди мен много по-влиятелни личности се опитаха в ЦСКА. И двамата успяха и това е хубаво, че по една или друга причина съм бил свидетел. Говоря и за Илия Павлов, и за Васил Божков. Единият го няма, другият е жив и здрав. По-любознателните могат да попитат за някои от титлите. Аз не искам по този начин. Искам да си станем по нормалния начин шампиони. Ние ще си станем по-нормалния начин. Когато си честен и се трудиш, няма начин да не се възнагради. Ще стане рано или късно.

- Защо като сте фен на ЦСКА, ни победихте 8:0 (с Литекс през 1998). Три точки се дават и при 5:0, защо не влязохте на почивката да кажете „стоп“? Хващали ли сте играчи на ЦСКА в този мач?

Ще почна отзад напред. Никога не съм правил лошо на ЦСКА, докато съм бил в Ловеч. Само съм помагал. На полувремето говорих. Живи и здрави са играчите, които участваха в този мач. Викам спрете, защото ще стане голяма беля след това. Какво да направя, че имаше хора, които викаха „вкарвайте, вкарвайте“ и така нататък. Това е спортът. До 15-ата минута ЦСКА имаха четири чисти ситуации сами срещу вратаря. Не успяха да вкарат. Можеше да е 0:4. Заради това футболът е непредвидима игра.

Аз се чудя на някои хора, които си режат вените и светът свършва с един футболен мач. Не, не свършва. И аз много страдам от загуби, от равни мачове, но минава ден-два. Знам, че винаги можеш да се поправиш след 3-4 дни или след седем дена, когато е следващият мач. Хората му казват цар футбол. Той привлича много хора от цял свят да ходят и да се наслаждават. Не е известно какво ще стане.

Кой можеше да ми каже, че Барселона тази година, на „Камп Ноу“ пред 90 хиляди зрители ще бъде унижен така грозно от Айнтрахт? Имаш 5-6 милиона бюджет от едната страна и нормален бюджет от 80-90 милиона евро от Бундслигата. Какво трябваше да направи президентът на Барселона, Шави Ернандес и компания? По логиката на наши фенове е, че трябваше да падне атомна бомба на „Камп Ноу“. Не са полезни крайните ексцесии. Утре ще тръгнем пак да правим селекция. Идва нов сезон. Как да обясним на тези играчи, които ще привличаме, че няма да ги бият с шишета и еди кво си по главите? Няма да им викат маймуни и така нататък. Грозно е.

Критикувай мен, обиждай ме както го правят, но играчите за нищо не са виновни. Това са професионалисти, които си печелят хляба с това нещо. Няма играч на този свят, който иска да губи мач. Според мен. Тези играчи им се плаща за резултати. Като не успеят да го направят, им се плаща по-малко. Така е направена системата с контрактите им, с премиите им, че трябва да побеждават, за да си заработват парите. Заплатата си е заплата. Но от там натам има още много работи, че трябва да е луд да симулира по опорките на някои хора. Тая тема въобще не трябва да се дискутира. Съжалявам и аз за този резултат, но какво да се направи.

„Искам да пожелая на феновете да са здрави, да подкрепят отбора, както са го правили винаги. Сигурен съм, че и на нашата улица ще изгрее слънце, рано или късно“, заяви за финал на изказването си Гриша Ганчев.

Ганчев: С какво да ме купи Наско? С голия си задник?

Ганчев: Съжалявам само за смяната на Белчев и Нестор, даваме избор на треньорите

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ