Втори американец в състава на Балкан за новия сезон

| Баскетбол, Спорт

Балкан привлече втори американец в състава си след гарда Давонтей Джордан. Това е 23-годишният Тауан Ейджи. Той е висок 206 см. и играе на позиция крило. Роден е на 12 ноември 1997г. в Чикаго, а след това продължава колежи в Тексас и Ню Йорк.

Новото попълнение идва в Балкан от първа дивизия на колежанското първенство в САЩ NCAA, където носи екипа на елитния Айона Ню Йорк. Преди няколко месеца начело на отбора застана селекционерът на Гърция и бивш наставник на Панатинайкос Рик Питино.

В последния сезон крилото записва средно по 14.7 точки, 7.2 борби и 3 асистенции със средно по 32 минути на мач. Две години поред американецът е избиран в идеалния отбор на конференция MAAC (Metro Atlantic Atheltic Conference). Тауан печели с Айона два пъти и своята конференция. 

Ейджи израства в Чикаго, където има щастието да се докосне лично и да тренира до някои от най-големите звезди на НБА като Антъни Дейвис, Дуейн Уейд и Дерик Роуз.

В първата си година в гимназията Ейджи играе и срещу Джабари Паркър. 23-годишното крило завършва гимназия Хайд Парк в Чикаго с рекордни показатели от 20 точки и 12 борби средно на мач

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още