Вуелтата няма да минава през Португалия

dsport.bg

Колоездачната обиколка на Испания тази година година няма да преминава през Португалия заради пандемията от коронавирус. Това потвърдиха организаторите.

"Въз основа на извънредната ситуация, причинена от разпространението на Ковид-19, не можем да гарантираме нормалните условия за протичане на състезанието през Порто, Матозиньош и Визеу. Това вече е съгласувано и няма да преминаваме през Португалия", заявиха от Вуелтата.

Началото на колоездачната обиколка на Испания беше отложена от 14 август за 20 октомври. Първите три етапа трябваше да бъдат в Холандия, но и този план претърпя промяна заради пандемията от коронавирус в световен мащаб. Единствената част извън испанска територия ще бъде деветият етап, в който състезателите ще карат в Кол дьо Тюрмале, Франция.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още