Вуелтата няма да минава през Португалия

| Спорт

Колоездачната обиколка на Испания тази година година няма да преминава през Португалия заради пандемията от коронавирус. Това потвърдиха организаторите.

"Въз основа на извънредната ситуация, причинена от разпространението на Ковид-19, не можем да гарантираме нормалните условия за протичане на състезанието през Порто, Матозиньош и Визеу. Това вече е съгласувано и няма да преминаваме през Португалия", заявиха от Вуелтата.

Началото на колоездачната обиколка на Испания беше отложена от 14 август за 20 октомври. Първите три етапа трябваше да бъдат в Холандия, но и този план претърпя промяна заради пандемията от коронавирус в световен мащаб. Единствената част извън испанска територия ще бъде деветият етап, в който състезателите ще карат в Кол дьо Тюрмале, Франция.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още