Няколко английски фенове влязоха в стадион "Ел Байт" в Ал Хор, облечени като рицари-кръстоносци за мача от втория кръг на груповата фаза на Световното първенство между Англия и САЩ, въпреки съобщенията в медиите за забрана на такива костюми от Международната футболна федерация (ФИФА).

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com

Привържениците, облечени декоративни ризници, пластмасови мечове и щитове с кръста, свободно влизаха в сектора, заобикаляйки охраната.

Вчера вестник "Таймс" съобщи, че ФИФА е забранила на феновете да носят костюми на кръстоносци на стадионите на Световното първенство в Катар, тъй като това може да се възприеме като обида в мюсюлманска страна.

От началото на седмицата в британските медии се появиха съобщения и клипове за задържани от властите в Катар запалянковци, облечени като кръстоносци, като част от тях не бяха допуснати до трибуните за първия мач на Англия на Мондиала срещу Иран, спечелен с 6:2 в понеделник.

Антидискриминационната организация "Kick It Out" също посъветва привържениците да не обличат костюми на рицари или кръстоносци, тъй като това напомня за войната, водена почти 200 години от християните срещу мюсюлманите през средните векове.

Англия и САЩ не оправдаха очакванията

Джуд Белингам: Все още сме в добра позиция

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!