Силата на анимето тече във вените на японския национален отбор по футбол. Отборът на Япония, с прякор „Сините Самураи“, беше доминираща сила в груповата фаза на Световното първенство в Катар, побеждавайки футболните гиганти Испания и Германия.

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com

Футболистите на Японоя стана ясно, че са облечени в сини фланелки, които са вдъхновени от популярните футболни манги - феновете на анимето.

Дизайнерът на фланелките на японския национален отбор си сътрудничи с художниците Юсуке Номура от Blue Lock и Масая Цунамото от Giant Killing, за да рекламират екипите „Сините Самураи“.

Двамата артисти публикуваха онлайн скици на своите главни герои, облечени в официалната фланелка.

Що се отнася до дизайна, Adidas използва концепцията за оригами и има бели линии, пресичащи се върху синята униформа, образувайки модел на хартиени жерави.

От излизането си през октомври, анимето Blue Lock прави вълна в спортния жанр. Сериалът проследява Йоичи Исаги, обещаващ тийнейджър футболист, който участва в Blue Lock, строг тренировъчен режим, създаден от Его Джинпачи. Целта на Его е да създаде нападател от световна класа за националния отбор.

Номура следи отблизо състезанието за Световната купа и от време на време публикува скици на Blue Lock в Twitter.

Продължавайки своето вдъхновено представяне от аниме сериите, Япония сега ще се изправи срещу Хърватия в осминафинала на Световното първенство.

Японският Ягуар
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!