Феновете на Мароко се увеличиха чувствително след края на груповата фаза на световното първенство в Катар. От една страна това се дължи на силната игра на тима, който спечели първо място в групата си, изпреварвайки сили като Белгия и Хърватия.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

От друга страна Мароко е последният представител на арабския свят, останал в турнира, което кара всички местни фенове да стискат палци на селекцията на Уалид Реграри. Не само катарците обаче стискат палци на Мароко. Зад тима застават още феновете на Саудитска Арабия, Тунис, както и феновете на всички останали страни от Близкия изток, които се намират в Доха за световното първенство.

"Всички арабски страни чувстват нашата радост и ни помагат и ние да бъдем щастливи. Надявам се, че това чувство ще се задържи, докато спечелим световната купа. Тя ще бъде в марокански ръце. Няма място в Катар, на което да отидеш и хората да не те поздравяват и да не ти се радват", казва готвачът на ресторант "Маракеш" в Доха пред журналисти.

Знамената на Мароко на пазара Соук Уакиф се продават като топъл хляб, а по улиците на катарската столица често могат да бъдат видени фенове, които скандират: "Това е само началото! Ще продължим, ще продължим!"

Момент за историята: Феновете на Мароко с пищни празненства по улиците на Рабат (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!