Барселона ще получи близо 4 милиона евро за участието на 17-те национали, които клубът прати на Световното първенство в Катар, както и за седем футболисти, които доскоро защитаваха цветовете на каталунците. От тях личат имената на Лионел Меси и Антоан Гризман, които ще се изправят един срещу друг в големия финал идния уикенд. 

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com

Въпросните премии се раздават от ФИФА от 2008 година насам като компенсация за участието на футболисти на Световни и Европейски първенства. В тези премии се включват и имената на футболисти, които са играли за съответния клуб в рамките на последните 2 сезона. Такива са именно и случаите с Меси и Гризман.  

Барса ще прибере малко под 120 хил. Евро за Меси, тъй като той стигна до финала. Сумата за Гризман е по-висока по простата причина, че той до по-скоро бе собственост на "блаугранас". Тя възлиза на 146 520 евро. 

Най-много пари в касата на клуба ще вкара Усман Дембеле, който първо е французин, и второ, е собственост на "блаугранас". Срещу неговото име сумата е в размер на малко над 350 хил. евро.

Дешан: Ще направим абсолютно всичко възможно, за да спрем Меси

Меси разкри каква е била идеята зад изпълнението на дузпата срещу Хърватия 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!