Когато покажеш на футболния свят, че си добър треньор, класираш 4 различни отбора на 4 различни Световни първенства и в крайна сметка участваш само на едно... Историята явно не е кой знае колко благосклонна към босненския треньор Вахид Халилходжич, който само преди месец класира Мароко за Катар 2022 и сега може да бъде уволнен.

Според различни медии ситуацията с Халилходжич не е розова. Медиите в Мароко твърдят, че той е пред уволнение, а информациите се сменят всеки ден. Първоначално се споменаваше, че Халилходжич губи работата си със сигурност, после нещата се успокоиха, но сега отново тръгнаха спекулации, че ще напусне.

Порталът Lione de Atlas съобщава, че ръководството на федерацията е взело решение за раздялата с треньора и ще му съобщи новината тогава, когато той пристигне в Мароко, а уволнението ще стане факт на 1 май.

Халилходжич отписа някои от най-големите звезди на Мароко и това е една от причините столът му да се разклати. Това обаче се случва за трети път.

През 2010 година той бе уволнен от Кот Д`Ивоар няколко месеца преди Световното първенство в Южна Африка след разочароващото представяне в турнира за Купата на африканските нации. През 2014 година все пак играе на финалите и стига до елиминационната фаза с Алжир. През 2018-та класира Япония, но напусна преди финалите в Русия, тъй като имаше разногласия с шефовете на федерацията.

Историята май се повтаря... пардон, потретва!

Момчето, което осъществи мечтата си, но сега е скъсван от подигравки

Помните ли Ева Карнейро, която се опълчи на Жозе... сега инвестира в клуб с обезщетението от Челси

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!