Селекционерът на националния отбор на Хърватия по футбол Златко Далич желае срещата от четвъртфиналите на Световното първенство срещу петкратния световен шампион Бразилия да бъде изиграна като финал, а неговият тим е готов да постигне първа победа над големия фаворит.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

Далич сравни сблъсъка в петък с мача за трофея на Мондиал 2018 срещу Франция, който загубен с 2:4 в Русия и добави, не неуспехите в предишните четири мача срещу "Селесао“ не означават нищо.

„Вярвам, че този мач ще бъде най-тежкият. Мога да го сравня с финала срещу Франция на предишното Световно първенство. Страхотен съперник и голямо предизвикателство за нас. Имахме досега 11 мача на тези две световни първенства и загубихме един. Искаше ми се този двубой да дойде малко по-късно, но животът е такъв. Хърватия е малка страна и се радва на успех на две световни първенства. Достигнахме до тази фаза, но сме амбицирани и не искаме да свършваме дотук“, каза Златко Далич.

Бразилия е сред най-вълнуващите отбори за гледане в Катар, докато Хърватия, с 18 нови играчи в сравнение с отбора от 2018 година, все още има какво да доказва, според Далич.

Само шепа ветерани от последната им кампания са включени този път, водени от 37-годишния капитан Лука Модрич.

„Има 18 нови играчи, които не са били на Световното първенство през 2018 година. Имаме нужда от време, за да се развием и узреем. Успехът ни да бъдем сред осемте най-добри отбора е огромен. Новите момчета все още трябва да се докажат на Световното първенство и утре е добра възможност за тях да го направят. Ние искаме да постигнем повече и ако успеем да го направим, ще бъде грандиозно. Би било най-добре да стигнем отново поне до финал“, добави Далич.

Хърватия загуби три пъти и завърши наравно веднъж срещу Бразилия, а плеймейкърът Модрич каза, че сега е моментът нещата да се променят.

„Изправяхме се срещу Бразилия няколко пъти и никога не спечелихме срещу тях. Надявам се, че можем да променим традицията. Най-великият мач на световно първенство сега е пред нас. Те са едни от най-големите фаворити, винаги са фаворити, но с това, което демонстрираха тук, те заслужават това право. Трябва да изиграем най-добрия си мач и тогава имаме шанс. Не трябва да се задоволяваме с достигането на четвъртфиналите“, каза Лука Модрич.

Топ европейски съдии свирят първите 1/4-финали на Световното

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!