Датският национален отбор ще излезе със специални фланелки по време на мачовете си от Световното първенство в Катар. Футболната асоциация на скандинавската държава продължава да се бори за правата на човека и работниците, след като стана ясно, че има хиляди загинали по време на строителството на стадионите и инфраструктурата за първенството следващата година.
От федерацията заявиха, че вече са започнали подготовката за Световното първенство и ще се опитат да привличат вниманието към нарушаването на правата на човека и работниците в страната по всички възможни начини.

Така датчаните ще имат специални тениски, с които ще тренират и загряват преди мачовете им, а на официалните фланелки ще има място и за рекламно послание.

„Нашите двама основни спонсора ще отстъпят местата си на фланелките фланелки и тренировъчна екипировка, за да отправим нашето послание и да обърнем внимание към за нарушенията на правата на човека“, обявиха от футболния съюз на Дания.

„Ние сме в постоянна комуникация с различни неправителствени организации, както и с асоциации на феновете. Правим това, за да можем най-добре да информираме нашите фенове за ситуацията в Катар и по този начин да им помогнем да решат дали да бойкотират Световното първенство или не. Ние също така ще продължим да водим критичен диалог с ФИФА и Организационния комитет на Световното първенство по отношение на нарушенията на правата на човека“, добавиха от Датската футболна асоциация.

В крайна сметка те споменаха, че ще обърнат специално внимание на избора на хотели в Катар, за да са сигурни, че ще изберат този, в който се спазват всички права на работниците.

Роналдо, Левандовски или Италия... Кой ще изгори за Мондиал 2022?

Бившият вратар на Лудогорец, който може да класира Канада на Мондиал 2022

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!