Дидие Дешан можеше да бъде доволен от успеха на Франция с 3:1 над Полша в мач от 1/8-финалите на Световното първенство в Катар. Наставникът на „петлите“ обаче не бе никак доволен от глупавата постъпка на Жул Кунде.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

Футболистът на Барселона излезе на терена със златен гердан, което е абсолютно забранено от ФИФА, като член 4 от Правилника гласи: „Играчите не трябва да носят опасно оборудване или предмети. Всички видове аксесоари за бижута са забранени."

Нито главният съдия, нито асистентите му забелязаха Кунде, който игра с украшението до края на първото полувреме, когато най-сетне бе забелязан от страничния съдия и бе накарад да свали гердана.

След мача Дешан бе ядосан от случката, заявявайки: „Съдията ни предупреди, че играчите не могат да носят гривни или огърлици. Не знам какво има на огърлицата му, знам, че Жул е малко суеверен. Той я носи на тренировка и не знам какъв е нейният смисъл“.

„Казах му: „Имаш късмет, че не бях пред теб, иначе...“ Играчите също не започват мач с часовник или слънчеви очила. Това не е позволено. Мислех, че той си е махнал огърлицата, но явно не го бе направил. Това е срам за нас“, допълни треньорът на „петлите“.

Кунде поигра със златен ланец, ФИФА ще го глоби

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!