Националният селекционер на Франция Дидие Дешан говори на своята пресконференция преди полуфиналния двубой рещу Мароко в сряда. Световният шампион призна успеха на своята опонент, но не пропусна да похвали и работата на футболистите на „петлите“.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

"Трябва да намерим решение срещу Мароко. Този отбор има способността да се защитава много добре. Това не означава, че ще свеждат играта си само до защита. Имат добра организация, рационални са и играчите се разбират добре. Имат добри футболисти в атака, които създават проблеми", започна своята пресконференция националният селекционер на Франция.

"Моят отбор не ме изненадва. Имам избор, но истината е това, което става на терена. Някои от играчите нямаха голям международен опит. Не знаем как могат да реагират всеки път, дори само в емоционално отношение, ако погледнем. При нас има позитивна динамика. Удоволствие е да работя с тази група всеки ден“, каза още треньорът на „петлите“.

Дидие Дешан не пропусна да похвали работата своя колега и опонент Уалид Реграги: „Браво на него и на щаба му. Те направиха нещо фантастично. Благодарение на статистиките днес имаме по-голяма възможност да научим нещо повече за отбора си, както и за съперника. Трябва да можем да правим избор. Някои статистики не ме интересуват, но те са най-вече да потвърдят това, което виждаме с екипа ми. Не обичам термина "враждебен". Съперникът ще има голяма подкрепа на стадиона. Те са много шумни. Играчите ми са предупредени, това е част от обстановката. Винаги е добре да го знаят предварително. Та са наясно какво очакват".

"Антоан Гризман беше много добър до момента. Той е играч, който има умението да смени облика на отбора. Притежава много голям обем на играта, има техничното докосване. Той е в различна роля, която му отива много. Да направи шпагат му доставя същото удоволствие, като да подаде хубав пас. Винаги е мислил за колектива. При него има щедрост, която е много над средната. Имал е и трудни моменти, но го има и манталитета на големите играчи винаги да е на ниво, когато това се очаква от него", смята Дешан.

"Ние сме само на полуфинал, въпреки че извървяхме добър път. Нямаме тайна за успеха. При нас има смесица от качеството на играчите, което не е достатъчно, но и колективна сила, отборен дух. Това е същественото. Някои мачове се решават от нещо много малко, няма чудотворна рецепта. Преди четири години успяхме по определен начин.  Основното за мен е да се адаптирам - към играчите, към ситуациите. Искам да извадя най-доброто от тях", каза още националният селекционер на Франция.

"При Дайо Упамекано имаше емоционален блокаж, който го спираше да прави това, което съм виждал да прави в Байерн Мюнхен. Благодарение на разговорите той се отпусна, стана по-уверен. Той е добър в единоборствата, при него има качество при изнасяне на топката. Сега е много по-отворен, усмихнат. Има играчи, които са по-интровертни, по-затворени в себе си и те имат нужда от време. Не съжалявам, че работихме повече с него", каза още Дидие Дешан.

Уалид Реграги: Нашите фенове са най-добрите в света

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!