Световната федерация по футбол (ФИФА) обяви съдиите, които ще ръководят мачовете от втория ден на Мондиала в Катар. Двама бразилци получиха среща номер 2 и среща номер 3, в които играят европейски колоси като Англия и Нидерландия.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback.

Съдията Абдулрахман ал Джасим от домакина Катар пък ще свири двубоя от група В между САЩ и Уелс.

Мач номер 2 между Сенегал и Нидерландия, част от група А, и насрочен за понеделник (21-и ноември) от 18.00 часа е поверен на Уилтон Сампайо. Помощници на бразилеца ще бъдат неговите сънародници Бруно Боскилия и Бруно Пиреш. Главен съдия за системата за видеопомощ (ВАР) е Хуан Сото от Венецуела, а негов помощник ще бъде Николас Гайо от Колумбия.

Среща номер 3 - от 15.00 часа в първия ден на новата седмица, противопоставя Англия и Иран. Главен съдия е Рафаел Клаус от Бразилия, който в момента е номер 1 в ранглистата на страната си. Помощниците от страни също са бразилци – Родриго Фигейредо и Данило Маниш. Главен ВАР-рефер е Леодан Гонсалес от Уругвай, а асистент-ВАР е Хулио Баскунян от Чили.

На срещата САЩ – Уелс от 21.00 часа в понеделник, помощници на Ал Джасим също са катарци – Талеб Ал Мари и Сауд ал Макалех. ВАР-съдията също е катарец Абдулах ал Мари.

Катар открива Световното с рецитиране на Корана (ВИДЕО)

Катар отвърна на критиките: Много от коментарите за това Световно са основани на стереотипи и предразсъдъци

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!