Датският полузащитник Кристиан Ериксен каза, че възстановяването му след сърдечния удар, който получи на терена преди около 18 месецаq го е накарало да оцени това, че е жив и да се радва на семейството си, но също така е направило завръщането на Световното първенство повече от специално.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

Ериксен колабира на терена в началото на Европейското първенство през юни миналата година и едва бе спасен от лекарите.

Кариерата на играча изглеждаше приключила, но след като му беше поставено устройство за регулиране на сърцето, той се върна в игра в рамките на шест месеца и отново води Дания на голям турнир.

Той каза, че сърдечният удар е променил приоритетите му.

"Мисля, че това ме накара да оценявам по-добре това, че съм жив и съм със семейството си. Всичко останало е на втори план. Но възможността да участвам на Световното първенство за трети път също беше специално", каза той на пресконференция в събота.

"От първото интервю, което направих, когато се върнах, казах, че искам да си върна формата. Това беше целта от първия ден, когато получих възможността да се върна", каза той за завръщането си в Брентфорд, след това в датския национален отбор през март и след това подписването с Манчестър Юнайтед в началото на новия сезон.

"Но пак казвам, все пак е много специално да си на Световното първенство. Щастлив съм, че отново съм част от националния отбор."

30-годишният Ериксен смята, че Дания е по-силна сега, за което помогна в не малка степен начинът, по който всички играчи се обединиха след инцидента миналото лято.

"Мисля, че националният отбор винаги е бил силен, но сега вярата в отбора е по-голяма", каза Ериксен.

Катар открива Световното с рецитиране на Корана (ВИДЕО)

Катар отвърна на критиките: Много от коментарите за това Световно са основани на стереотипи и предразсъдъци

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!