Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош коментира жребия за баражите за Световното първенство в Катар 2022 година. Португалците се паднаха в един поток с действащия европейски шампион Италия, което означава, че със сигурност един от двата тима няма да стигне до финалите на Мондиал 2022.

Сантош не определя жребия като лесен или труден. Той отказа да коментира евентуален мач със „скуадра адзура“, а предпочете да се фокусира изцяло върху сблъсъка с Турция. Треньорът на „мореплавателите“ подчерта колко е важно домакинското предимство, което неговият тим ще има в решаващия сблъсък.

„Не си струва да започваме да говорим за Италия. Първо трябва да се фокусираме изцяло и да победим Турция. Това е важният мач за нас, за да стигнем до финала и там да победим. Жребият си е жребий. Няма значение дали е по-лек или по-тежък. Позитивното е, че ще играем у дома до края. Това е много важно заради умората от пътуване. Ще подготвим отбора, така че да се представи добре през март“, каза Сантош в интервю пред португалската футболна федерация.

„Турция е отбор с много добри и качествени играчи. Не трябва да ги отписваме“, допълни Сантош.

Без Португалия или Италия на Мондиал 2022

Манчини за баражите за Световното: Ще бъде трудно за нас

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!