Катарските стадиони, които приемат мачовете от Световното първенство по футбол, са били запълнени на 94 процента в първия кръг от груповата фаза, съобщиха от ФИФА, въпреки че във всеки един мач се виждат солидно количество празни места по трибуните.

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com

Имаше известно объркване около стадионите, които се използват на Мондиала, като първоначални съобщения за капацитетите и продажбите на билети в последствие бяха обявени за неточни. Именно това предизвиква и несъответствието в данните, които се подават и картината, която се представя от телевизии и фотографи.

Например стадион "Лусаил", който ще бъде домакин на мача за титлата, беше посочен като арена с 80 хиляди места. А "Ал Байт" се смяташе, че има 60 хиляди седалки. Всички останали шест стадиона бяха обявени като такива с капацитет до 40 хиляди човека.

Това наложи ФИФА още един път да уточни конкретния брой места, с които разполага всяко съоръжение, като се оказва всеки с по-големи възможности. Въпросният стадион "Лусаил" може да побере 88 966 зрители, с 68 895 са местата на стадион "Aл Байт" в Ал Хор. Шестте други стадиона, обявени с 40 000 места, също са по-големи от първоначално представените цифри.

Допълнителните места, вероятно непродадени до запълване на капацитета, биха обяснили многото празни места, но все пак ФИФА съобщава, че стадионите са били пълни на 94%.

За момента най-посетената среща е снощното зрелище между петкратните световни първенци Бразилия и Сърбия (2:0), наблюдавано от 88103 човека на трибуните на "Лусаил".

Бруно Фернандеш: Моля, продължавайте да критикувате Роналдо

Видео разкрива какво крие Роналдо в гащите си

Роналдо седна за пресконференция, говори 132 секунди, поклади глава и напусна (ВИДЕО)

Селекционерът на Гана обвини съдията за поражението от Португалия

Годините нямат значение за Роналдо

Той го направи! Кристиано вкара на пето Световно

Свободният агент Кристиано вдъхнови своите и Португалия матира Гана

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!