Очаква се около един милион фенове от цял ​​свят да посетят Катар по време на Световното първенство. Катарците обещаха да построят съоръжения, които могат да осигурят комфортно настаняване на туристите, които не са свикнали с пустинните температури. Изградени са големи "фен зони", които всъщност са села с безброй палатки. "BBC" публикува минирепортаж от едно от тези села.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

Това, което се вижда на видеото, е съкрушително за организатора. Журналистът заявява, че целият Катар е покрит със строителни площадки, на които жужат багери и изглежда, че голяма част от работата не е свършена, въпреки че Световното първенство започна. Освен това в "стаята" вместо очаквания от него климатик го посрещна вентилатор.

Журналистът разговаря с няколко чуждестранни фенове, които намери там. Двойка от Мексико съобщи, че от крана излиза кафява вода, така че те си мият зъбите с вода от магазина, а в района, където се намират тоалетните и душовете, няма достатъчно уединение. Те посочват още, че палатките са направени от "дебел" материал, което в комбинация с метеорологичните условия води до непоносима жега.
 

Един френски фен е особено разочарован. Той резервира квартира, обещаха му хотелска стая и получи палатка. Това го ядоса толкова много, че реши да напусне, въпреки че похарчи 3300 долара за квартира.

Скандално: технически проблем оставя хора извън трибуните за Англия – Иран

Вече си заслужава да си световен шампион, получаваш забранената бира в Катар

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!