Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фаезер възнамерява да присъства на откриващия мач на Германия на Световното първенство срещу Япония, каза говорител днес. Фаезер „планира да пътува до Катар“ след работна визита в Турция, добави говорителят.

Уникално Световно с изключителни оферти на efbet.com

Присъствието на официални лица в турнира бе съпътствано от противоречие заради критиките към организаторите относно предишни злоупотреби с човешките права и отношението към работниците мигранти. Фаезер иска да „подкрепи“ националния отбор на Германия в първия двубой на Бундестима на „Халифа Интернешънъл, заяви говорителят. „Същевременно тя подчерта, че иска да продължи диалога си с катарското правителство за домашни реформи, в частност подобрението на ситуацията с човешките права“, каза той.

Фаезер преди определи възнаграждаването на Катар с домакинство на Мондиала като „много коварно“ и заяви, че „би било по-добре турнири да не бъдат давани на подобни страни“. Тя вече сигнализира намерението си да бъде на трибуните срещу японците след посещение на страната от Арабския полуостров в края на октомври, където тя получи гаранции относно сигурността на феновете от ЛГБТК общността.

Японските фенове изчистиха боклука на катарци и еквадорци (ВИДЕО)

Феновете на мача Сенегал - Нидерландия бяха обявени с 1700 повече от капацитета на стадиона

Катар разочарова с празните места

Журналист с ЛГБТ тениска предизвика скандал на Световното в Катар

ФИФА нареди: Белгия да смени резервния си екип

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!