Променливата и непостоянна форма на Хари Магуайър отдавна е тема за разговори сред феновете на Манчестър Юнайтед, но сега името му бе основна тема на разпалена дискусия в парламента в Гана.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

Манчестър Юнайтед привлече Магуайър от Лестър през 2019 година за сумата от 80 милиона паунда, което го прави най-скъпият защитник в историята, а сега този факт беше повдигнат в дискусиите за бюджета за 2023 г. в африканската страна.

Депутатът Исак Адонго обвини вицепрезидента Махамуду Бавумиа за лошото състояние на икономиката на Гана, сравнявайки го точно с Магуайър.

„Има играч като вас в Обединеното кралство, в Англия, който се казва Хари Магуайър и играе за Манчестър Юнайтед. Хари Магуайър. Той е защитник. Хвърля тялото си, сякаш е най-добрият защитник в света. Манчестър Юнайтед го купи. Той се превърна в най-голямата беда в центъра на защитата на Юнайтед и започна да асистира на съперниците. В тази страна имаме икономически Магуайър. Същият икономически Магуайър даваше уроци в университета как да се възстанови страната. Защо дадохме на този Магуайър да бъде в центъра на нашата отбрана?Той се превърна в човек, който си вкарва автоголове“, казва депутатът.

Бразилска журналистка е хит на Световното първенство в Катар и има тяло за милион долара

Съпругата на катарския шейх бе обявена за модна икона на Мондиала (ВИДЕО)

Бекъм е шейх в Катар: Една нощувка в хотела, в който спи, струва 23 хиляди евро

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!