Бразилия победи Сърбия с 2:0 и стартира очаквано участието си на Мондиал 2022. Погледите обаче са насочени към звездата Неймар, който се контузи, а алармата в Бразилия вече е включена.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

Неймар използва социалните мрежи, за да отправи послание, което вече се дискутира във футболния свят. Той използва цитат от книга озаглавен „Имай вяра“ – „Това е вяра, че всичко ще бъде наред дори в лицето на хаоса. Сигурно е, че най-доброто предстои. Разбира се, че всичко си има своето време. Вярата е извън човешките възможности и не можем да я видим, но можем да я почувстваме“, се казва в посланието на Неймар.

От друга страна той поздрави всички свои съотборници за победата като написа: „Труден мач, но беше важно да спечелим. Поздравления, отбор, първата стъпка е направена. .. Остават още шест."

Лекарят на бразилския национален отбор Родриго Ласмар потвърди, че Неймар е получил изкълчване на глезена на десния крак и ще трябва да се изчакат медицинските тестове, които да станат в рамките на 24 часа, за да се определи степента на контузията му, за която доста хора твърдят, че може да се окажа фатална за следващите му мачове на Световното първенство.

„Ние вярваме, че Неймар ще може да продължи да играе“, каза Тите на пресконференция след мача. Той потвърди, че Неймар е останал на терена 11 минути след контузията. "Той го направи, за да помогне на отбора си. Това е много възхитително", добави той.

Голът на Ричарлисон не е случаен... (ВИДЕО)

Бразилия тръгна към шестата, разбивайки сръбската стена (ВИДЕО)

Неймар плаче, Бразилия се страхува

Той го направи! Кристиано вкара на пето Световно

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!