До този момент в историята си България е записвала участия на 7 Световни първенства по футбол. „Лъвовете“ са мерили сили с най-добрите на най-големия футболен форум през 1962, 1966, 1970, 1974, 1986, 1994 и 1998 г.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

В рамките на тези Мондиали, България е залагала почти изцяло на футболисти, чиито фамилии завършват на окончанията „-ов“ и „-ев“.

По-точно казано, в състава на България за Световните първенства до този момент е имало само четирима футболисти, чиито фамилии не са завършвали на „-ов“ и „-ев“.

Това са Евгени Янчовски в Англия през 1966 г., Милко Гайдарски и Георги Каменски четири години след това, както и Петър Михтарски през незабравимата 1994-а година.

Съставът ни е бил на 4 Световни първенства, в които всички наши футболисти са били с имена, завършващи на „-ов“ и „-ев“.

Именно този факт е нещо, което шокира много от съперниците на България през годините, както и хиляди фенове по трибуните, които не са от България и не са запознати с тукашните традиции по отношение на имената и фамилиите.

Битката на титаните - Германия излиза срещу Испания в бой за литър кръв и метър кожа

Меси и Фернандес запазиха шансовете на Аржентина с майсторски изпълнения срещу Мексико (ВИДЕО)

Блестящ Мбапе удари талисмана на Франция и прати „петлите“ на елиминации

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!