Световното първенство в Катар е изпитание за характера на Хари Магуайър, както и за неговите способности и той показа на всички, че има много и от двете. Борбите му в Манчестър Юнайтед бяха голяма грижа, защото формата не се променя само, защото си сложил друга фланелка.

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство

Магуайър не играе много за Манчестър Юнайтед от началото на сезона и когато се присъедини към лагера на английския национален отбор, изглеждаше нервен и далече от нивото, на което сме свикнали да го виждаме да играе за Англия.

Количеството критики, които получи беше прекалено голямо, но не може да се измъкне от факта, че той не беше близо до най-доброто от себе си от няколко месеца.

На Световното първенство имаше много съмнения относно представянето на Магуайър и дали той трябва да играе за Англия в Катар, а отговорът беше получен веднага. Първият мач срещу Иран беше ключов момент. Ако беше колеблив в тази среща, това можеше да се превърне в много различен турнир за него. Но той започна положително и си върна малко вярата, а оттогава продължава да изгражда увереността си във всеки мач.

Хари Магуайър беше най-добрият играч за Англия срещу САЩ, когато показа какъв отличен защитник е, когато топката е в полето на „трите лъва“ и изглеждаше изключително спокоен и срещу Уелс.

Начинът, по който е подреден Англия е една от причините Магуайър да изглежда повече като у дома си, когато играе за страната си, отколкото за своя клуб. Гарет Саутгейт използва система, която съобразява с индивидуалните силни страни на всеки и защитава техните слабости – като мобилността на Магуайър.

Това, че Магуайър играе в отбор, който се защитава дълбоко с нисък блок му подхожда много повече, отколкото когато играе за Манчестър Юнайтед и е много по-високо разположен на терена.

За Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг иска неговите централни халфове да са разположени дълбоко в противниковата половина, когато отборът владее топката, което оставя огромна разлика между Магуайър и неговия вратар, която опонентите могат да използват.

Това не се случва в националния отбор на Англия, защото има повече съотборници около себе си и по-малко пространство зад себе си, където липсата му на темпо може да бъде изложена на риск. Всичко това помага на Магуайър в защита, а другата част от играта му никога не е била поставяна под въпрос. Той е толкова удобен с топка в крака и я извежда напред, което ве още е жизненоважно за начина, по който Гарет Саутгейт иска да играе. Да имаш Джон Стоунс до себе си също е важно, разбира се. Те са играли заедно на това ниво и са попадали във всякакви ситуации, включително на последните два големи турнира. Общо те са играли заедно 31 пъти за Англия през последните пет години и са загубили само три пъти за 90 минути, така че това доверие е налице – те се познават толкова добре и това може да се каже.

Важността да се чувстваш желан от своя треньор

След начина, по който започна това Световно първенство Хари Магуайър няма да мисли повече за проблемите си в Манчестър Юнайтед. Зависеше от него да оправи главата си, за да докаже, че съмняващите се грешат, но той нямаше да го направи, ако Саутгейт не беше останал с него на първо място и го остави да отговори на критиците си на терена.

Ролята на треньора беше в това да накара Хари Магуайър да се почувства желан и ценен, което Саутгейт направи, като го избра в отбора си.

Магуайър: Кариерата ми се развива по мечтан начин, искам да започна да печеля трофеи

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!