Мегазвездата на световния футбол Лионел Меси съвсем реалистично можеше в събота да играе в осминафинала на Световното първенство с фланелка на Австралия, а не с такава на Аржентина.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

В средата на 80-те години на миналия век, родителите на Лионел Меси са били близо до това да загърбят проблемите в Аржентина и да започнат нов живот на чисто в Австралия малко преди да се роди синът им, стана ясно от биографа на аржентинеца Гийем Балаге. Той сподели, че икономическата криза в страната е накарала бащата на Меси Хорхе да обмисли преместването на семейството на другия край на света.

"В Аржентина имаше сериозна криза. Парите губеха стойност, нямаше работни места. Аржентинците тръгнаха да емигрират по Европа и Азия. Когато попаднеш в подобна мисловна рамка, в която решението на проблемите ти е да отидеш в чужбина, няма особено значение накъде точно се насочваш. А семейство Меси познаваше хора, които вече живееха в Австралия. В крайна сметка беше решено да останат и да се борят с положението у дома, като Лео можеше да не се превърне в това, което е днес, ако се бе родил на другия край на света", разкри Балаге пред "Keep up".

Ето как, Лионел Меси спокойно можеше да облече екипа на "кенгурутата" в осминафиналния двубой с Аржентина. За радост на "албиселесте" обаче Меси бе на тяхна страна, а и ще бъде и до края на Мондиала, като ще се надява да спечели трета световна титла за родината си.

Скалони е развълнуван да се изправи срещу своя идол Ван Гаал

Меси: Отпуснахме се в края, можем да стигнем далеч

Лионел Меси задмина Марадона по голове на Световно

Австралия не падна духом до последно, но фурията Аржентина на Меси надделя

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!