Капитаните на 9 европейски национални отбора имат желание да носят ленти, за да покажат подкрепата си към ЛГТБ обществото по света, но е твърде вероятно да не могат да го направят.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

Те имаха намерението да популяризират движението с One Love лента в държава, която забранява хомосексуалните връзки.

„Съгласни сме като отбор, че искаме да носим тази лента. Знам, че се обсъжда от ФИФА, но искаме да я носим“, каза капитанът на Англия Хари Кейн.

ФИФА обаче реши да реагира. Тя изпрати ясно послание до футболните асоциации, че може да има наказания, ако играчи се появят с този тип ленти.

„Футболната асоциация на Англия беше информирана от ФИФА, че лентата „One Love“ не е позволена да се носи, тъй като е в нарушение на правилата на ФИФА за спортно оборудване“, съобщава Telegraph.

Хари Кейн все още е готов да носи лентата срещу Иран. Това може да му струва глоба, а ако се появи с лентата, реферът ще го накаже с жълт картон преди началото на мача.

Освен това той може да бъде глобен.

Вратарят на германския национален отбор Мануел Нойер също показа готовност да сложи лентата. Той може да получи картон и преди мача с Япония, а Германският футболен съюз не подкрепя решението му.

DFB няма нищо против да носи лентата. Въпреки това, поради възможни наказания от ФИФА, те решиха да говорят с Нойер и това решение ще бъде взето след разговор с капитана.

Капитанът на Холандия Върджил ван Дайк изтъкна, че ще се появи в мача срещу Сенегал с лентата, независимо от наказанието, което го очаква.

"Утре ще нося лентата One Love. От наша гледна точка нищо не се променя. Ако получа жълт картон, ще видим какво ще се случи. Не обичам да играя с картон", посочи Ван Дайк.

Проблемите за Дешан продължават – контузи се още един

Катар изравни 28-годишен антирекорд

Бейл е готов да изведе Уелс в първия му двубой на Мондиала

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!