Селекционерът на иранския национален отбор Карлош Кейрош заяви, че най-после неговите футболисти "са се върнали към футбола", след като стигнаха до успеха с 2:0 над Уелс в група В на Световното първенство в Катар.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

Азиатците успяха да се възстановят от тежкото поражение с 2:6 от Англия в първия кръг и вече имат три точки преди последния си мач срещу САЩ. Всъщност днешният двубой до 86-ата минута си вървеше 0:0 , когато вратарят Уейн Хенеси беше отстранен с първия директен червен картон на Мондиала.

Но иранците изпаднаха в необуздана радост след зашеметяващия финал с двата гола съвсем в края на допълнителното време. Розбех Чешми в 98-ата и Ремин Резайен в 101-ата осигуриха точките, като съпротивителните сили на уелсците значително намаляха.

"Мисля, че беше невероятен ден за нас. Върнахме се към футбола след другите проблеми. И нямам думи да изразя благодарността си към нашите футболисти", заяви Кейрош, който води Иран на трето поредно Световно първенство.

"Tе заслужават цялото внимание и уважение. Мисля, че днес хората разбират как тези момчета обичат да играят футбол. Отново показаха нашите момчета, че заслужават да бъдат подкрепени. Играхме за феновете и това е единствената причина да сме тук", коментира щастливият треньор.

И въпреки че след тежката загуба от англичаните ситуацията изглеждаше катастрофална, сега при една победа над САЩ те ще излязат от групата.

"Днешната победа е само началото. В следващата среща трябва да завършим работата", обещава португалецът Кейрош.

Иран закова Уелс с два гола след 98-ата минута, изгониха Хенеси заради груб фал (ВИДЕО)

Уелският треньор готов да поеме отговорност за представянето на ‘‘драконите‘‘

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!