Арабската купа се проведе през последните няколко седмици в Катар. Страната продължава трескавата подготовка за Световното първенство догодина.

Както в миналото домакините са разчитали на Купата на конфедерациите, Катар използва Арабската купа, за да докаже, че е готов за Мондиал 2022. Планетарният форум трябва да се проведе през ноември и декември.

Без съмнение Световното първенство в Катар ще е необикновен турнир най-малкото поради нестандартния период, в който ще се проведе. Футболистите ще трябва да прекъснат изявите си за клубните тимове по средата на сезона, за да се присъединят към националните отбори.

Арабската купа беше доказателство, че жегата по това време от годината в Катар няма да е проблем за тимовете и привържениците. На много от стадионите ще могат да присъстват между 50 и 60 хиляди фенове.

След Арабската купа подготовката на Мондиал 2022 навлезе във финалната си фаза, въпреки многото скандали около домакина Катар не само поради лошите условия на труд при строежа на стадионите, но и поради решението страната да бъде домакин.

Световно като за световно

Бивш страж на ЦСКА стана №1 при вратарите при триумф на Алжир в Арабската купа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!