Испания и Германия завършиха наравно 1:1 в мач от втория кръг на груповата фаза на Световното първенство. За огромно съжаление обаче политическите послания съпътстват мачовете в Катар и то в различни направления. Такива имаше на стадион „Ал Байт“.

За разлика от мача срещу Япония в първия кръг немците не заложиха на политически послания, но пък го направиха катарски фенове, които ги насочиха към немските футболисти.

Германия: Дори без лента, нашето послание остава

Както е известно, в знак на протест срещу забраната да бъде носена капитанска лента с цветовете на дъгата, немските футболисти закриха устата си с ръце на общата снимка преди мача.

В мача срещу Испания катарските фенове отвърнаха на удара изключително хитро. Те показаха снимка на Месут Йозил, а голяма част от жителите на Катар покриха устата си с едната ръка по време на мача, а с другата държаха снимката на бившия национал.

Той бе част от бундестима дълги години и спечели златния медал в Бразилия, но се сбогува с националния отбор след първенството в Русия.

Той обяви, че е бил подложен на дискриминация на етническа основа. „Беше ми трудно да взема това решение, но повече няма да играя за Германия поради чувства на расизъм и неуважение. Играх за този национален отбор с гордост, но това вече не е така. Моите турски корени не се зачитат. Аз съм германец, когато печелим, и имигрант, когато губим.", каза Йозил през юли 2018 г.

Германия остана в играта, съотборник на Груев донесе точката срещу Испания (ВИДЕО)

Фюлкруг: Рискувахме и все още имаме шанс да продължим напред

Фенка на Хърватия отново скандализира домакините с провакативен тоалет (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!