Хари Кейн пое отговорността за отпадането на Англия на четвъртфиналите на Световното първенство от Франция (1:2) и даде пълната си подкрепа на селекционера Гарет Саутгейт.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

Капитанът на Англия Кейн пропусна дузпа, когато Франция водеше в резултата с 2:1 на стадион „Ал Байт“. „Петлите“ се изправят в полуфинален сблъсък с Мароко.

Нападателят на Тотнъм преди това се разписа за 1:1, изравнявайки рекорда на Уейн Рууни за Англия.

„Нощта е наистина трудна за понасяне. Разстроен съм, отборът е изкормен. Имахме пълна вяра, че можем да постигнем нещо специално на това Световно първенство, но всичко се свеждаше до малки детайли. Мислех, че вечерта имахме по-добри шансове и по-добри моменти в мача. Всичко се свежда до изпълнението. Като капитан поемам отговорността и възможността да пропусна дузпа. Със сигурност е трудно да се приеме, но мога да се гордея с отбора, горди сме един с друг за това, което направихме. Това ще боли известно време, но ще изтупаме праха, за да се подготвим в бъдеще“, заяви Хари Кейн.

Рууни поздрави Кейн за изравняването на броя му от 53, добавяйки в Туитър, че „скоро ще бъде сам“.

Някои специалисти смятат, че Кейн е трябвало да даде топката на свой съотборник за втората дузпа, но нападателят на Тотнъм каза, че не се е съмнявал дали да изпълни отново.

„Аз съм човек, който, ако се подготвя, се подготвям за това дали ще получа една или две дузпи. Не мога да обвиня моята подготовка или детайли в началото. Чувствах се толкова уверен в първия, колкото и във втория опит. Всичко се свежда до отговорността, така че ще приема удара по брадичката и, разбира се, боли сега и ще боли дълго време, но това е част от това да си капитан и лидер в отбора. Трябва да поемеш отговорност и аз ще я поема за днес“, добави Кейн.

След като изведе Англия до полуфиналите на Световното първенство в Русия преди четири години и загуби финала на Евро 2020 от Италия с дузпи миналото лято, Саутгейт промени съдбата на нацията във футбола. Сега ще има въпроси дали 52-годишният футболист трябва да остане начело, но Кейн настоява, че играчите са в пълна подкрепа на своя шеф.

„Мисля, че това беше наистина положителен турнир. Разбира се, това приключи сега на четвъртфиналите и се чувстваше, че можехме да направим повече. Ако погледнете представянето и начина, по който отборът игра, беше вълнуващо да се гледа. Мисля, че имаме наистина светло бъдеще. Обичаме да имаме Гарет като треньор. Искаме той да остане със сигурност, но това е негово решение. Той ще говори със семейството и приятелите си и ще вземе това решение. От гледна точка на играчите, ние сме наистина доволни. Имаме страхотен отбор, страхотни млади играчи, които навлизат в разцвета на силите си, и имаме Европейско първенство не много далече. Колкото и да ни боли, трябва да продължим напред и да го очакваме с нетърпение. Той не е говорил за това и аз не съм говорил с него за това. Както казах, сега сме наранени и с право“, завърши Хари Кейн.

Кейн се изравни с Рууни в печалния мач срещу Франция

Няма играч с повече вкарани дузпи на Световно от Хари Кейн

It’s not coming home: Франция продължава защитата на титлата си

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!