Селекционерът на японския национален отбор Хаджиме Мориясу заяви, че играчите му трябва да използват разочарованието, за да вървят напред. Япония отпадна от Мондиал 2022 на осминафиналите сред поражение от Хърватия след изпълнението на дузпи. Двата отбора завършиха наравно 1:1 в редовното време, но „самураите“ отстъпиха с 1:3 след изпълнение на дузпи.

Световното е за ВСЕКИ! 1500 x 50 лв. Всеки ден до края на Мондиала

„Футболистите поставиха една нова ера за японския футбол. Те трябва да използват чувството на разочарование и да опитат да продължат по-напред следващия път. Не можем да виним никого за изпълнението на дузпите. Проблемът беше, че не успяхме да затворим мача за 120 минути. Не мисля, че футболистите са се поддали на напрежението, а че играха с много кураж“, коментира националният селекционер на Япония.

„Не можем да сме супергерой от един път. Трябва да напредваме стъпка по стъпка. Япония достига ниво, при което можем да играем на световната сцена. Разбира се, че искахме да победим и резултатът не е добър резултат, но това не изтрива усилията на играчите“, каза още Хаджиме Мориясу.

Хърватската доминация на дузпи продължава! Вратар сложи край на похода на ''самураите''

Хърватският вратар с уникално постижение

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!