Един от основните футболисти на Германия – Томас Мюлер, коментира предстоящия първи мач на Бундестима на Световното в Катар. В него германците ще играят срещу Япония, като двубоят от Група „E“ е в сряда (23 ноември), от 15:00 часа.

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство

В профила си в „Instagram“ нападателят на Байерн Мюнхен коментира и проблематичните ситуации около Мондиала, които накараха мнозина да недоволстват от катарските организатори и от ФИФА.

Ето какво написа Мюлер по най-интересните теми, свързани с Германия и със Световното като цяло:

„Утре най-накрая започваме с първия мач от груповата фаза. Подготвихме се старателно за този момент и се радваме, че топката ще се завърти утре.

Също така искам да изясня позицията си преди първия ни мач и да подредя нещата, които се случиха извън терена през последните няколко дни и седмици.

Размириците около събитията, водещи до Световното първенство в Катар, забраната на лентата „One Love“ и други странни действия и изявления на ФИФА тревожат нас, играчите и целия отбор. Позицията на ФИФА, както и начинът на комуникация относно забраната на тези ленти, не е разбираем по никакъв начин за нас.

Поради решението на всички заинтересовани футболни асоциации да не носят капитанската лента на мачовете, DFB (Германската футболна федерация) и ние играчите също сме критикувани. Разбирам и приемам критиката, но не споделям това мнение!

DFB зае позиция и ясно изрази позицията си срещу ФИФА. Асоциацията и ние, играчите, участваме далеч отвъд зеления терен от години. Много национални състезатели имат свои собствени фондации или подкрепят различни социални институции с голям ангажимент от години. С основаването на нашия екип стартирахме различни инициативи не само във връзка с турнира в Катар, но и в цяла Германия.

Който очаква от нас, футболистите, да изоставим напълно пътя си на спортисти и да се откажем от спортните си мечти, за които сме работили през целия си живот като футболисти, за да се позиционираме още повече политически, ще бъде разочарован.

Надяваме се, че всеки, който може да погледне отстрани на цялата ситуация, ще ни окаже пълна подкрепа през следващите няколко седмици и ще ни пази. Искаме да ви покажем, че можем да вдъхновим нашата германска футболна нация с отборен дух, единство и футболен финес. За предпочитане утре срещу Япония“.

Ново Световно – същият Очоа, вратарят на Мексико отчая Лева

Йоги Льов: Германия определено е сред фаворитите на Мондиала

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!