Аржентинските национали имаха дълъг шампионски парад в Буенос Айрес, след като завоюваха третата световна титла за "албиселесте" на Мондиала в Катар. Играчите на Лионел Скалони бяха посрещнати от изключително много хора, прибирайки се от Доха часове по-рано. Шампионският парад на Лионел Меси и компания бе още по-мащабен, като според информациите близо 4 милиона души са излезли по улиците на столицата. 

Емилиано Мартинес се прояви и на шампионския парад на Аржентина

Заради голямата тълпа от фенове в близост до Обелиска в Буенос Айрес, охраната, която съпровождаше аржентинския отбор, не позволи автобусът да продължи по маршрута си. Заради това играчите бяха качени на няколко хеликоптера, за да направят обиколка над монумента. Феновете бяха забелязани да падат от мостове, за да се опитат да стигнат до автобуса на отбора и силите за сигурност са решили да се намесят.

Шампионският парад на Аржентина в снимки

"Не ни позволяват да поздравим всички хора, които бяха на Обелиска, същите служби за сигурност, които ни ескортираха, не ни позволяват да продължим напред. Хиляди извинения от името на всички играчи. Жалко", написа президентът на аржентинската футболна федерация Чики Тапия.

Най-добрият млад играч на турнира Енцо Фернандес сподели в социалните мрежи селфи от хеликоптера. 

Хеликоптерите с играчите на Аржентина кацнаха на терените на базата на аржентинската федерация. 

Празникът можеше да се превърне в трагедия... Отаменди спаси Меси, Ди Мария и ко (ВИДЕО)

Аржентина посреща своите герои (ВИДЕО)

Меси получава по-дълга почивка от Мбапе в ПСЖ

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!