Неделният ден явно се оказа денят, в който бразилската звезда Неймар реши да използва социалните мрежи, за да отправи своето послание към феновете. Бразилия отпадна от Световното първенство, а след това националният селекционер Тите подаде оставка. Неймар пусна два поредни поста в Instagram.

1500 x 50 лв. всеки ден до края на Световното първенство по футбол

Първо той коментира отпадането на отбора, а след това се обърна и към Тите:

„Все още адски боли от загубата. Бяхме толкова близо, толкова близо. За съжаление или за щастие все още не съм се научил да губя. Пораженията ме правят по-силен, но адски болят и все още не съм свикнал с това. Както и да е, трябва да продължим, животът ни движи напред, дори и да боли и болката отнема време, за да се излекува. Трябва да продължим. Още веднъж искам да благодаря на бразилския народ за неговата подкрепа и обич. Чувайки, че сме се борили до края, това леко ни утешава. Благодаря на Катар за всичко. Първенството бе красиво и купата трябваше да е в Бразилия, за да увенчае всичко, но по Божия воля не се случи. Продължаваме... Сега трябва да изхвърлим ключа, да се отдадем на семействата и приятелите си, да презаредим енергията, защото справянето с това поражение ще бъде много трудно и все още много ме боли. МНОГО! ВЯРА!"

След това той написа и послание към Тите:

„Преди да се срещнем лично играх много пъти срещу теб и мога да ти кажа... Мислех, че наистина си досаден! Събра екип и бе направил всичко, за да ме победиш, но съдбата е смешна, а? Поставиха те като мой треньор, а мен като номер 10. Познавах те като треньор и вече знаех, че си много добър, но като човек си МНОГО ПО-ДОБЪР! Тук съм, за да ти благодаря открито за всичко, всички уроци, които ни даде... а те бяха толкова много. Винаги ще бъдеш един от най-добрите треньори, които съм имал или ще имам, винаги ще те помня. Имахме красиви моменти, но имахме и моменти, които ни нараняваха много и последните ще ни нараняват дълго време. Заслужаваше да бъдеш коронован с тази купа. Всички го заслужавахме за всичко, което направихме и за всичко, от което се отказахме, за да се опитаме да постигнем най-голямата си мечта. Бог не искаше така, търпение! Бог ни е дал ВСИЧКО! Благодаря ти, професор Тите, за всички научени неща... и ако има фраза, която никога няма да забравя е: „ПСИХИЧЕСКИ СИЛНИ“ и ще трябва да бъдем МНОГО в този момент! Голяма прегръдка и БЛАГОДАРЯ".

Кой ще стане голмайстор на Мондиал 2022?

Момчето, което през 2006 година бе на трибуните, а сега се превърна в герой за Хърватия! (ВИДЕО)

Бразилия пак ще се пробва с Гуардола

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!