Германия отпадна още в груповата фаза на Световното първенство в Катар. Въпреки това, Бундестима е сред най-великите отбори, особено що се отнася до Мондиали. Вече на второ поредно Световно Германия стяга куфарите още след групите. Преди 2018-а обаче Маншафта неизменно стига поне до полуфиналите на предишните четири първенства. Последният случай, в който не го прави, е през 1978, когато има две групови фази.

Бонуси за Световно! 1500 х 50 лв. Всеки ден и 500 лв. Cashback

Освен че отборът е емблематичен, такива са и екипите им, с класическото им бяло, обикновено комбинирано с някаква шарка. За разлика от Англия, Белгия, Нидерландия, САЩ, Камерун и много други, екипът на Германия няма нищо общо със знамето на страната.

Флагът на Германия е червено, черно и жълто, но националният отбор не използва нито един от тези цветове, а вместо това се спира на бялото. Това се дължи на цвета на знамето на Прусия – държава, която се простира от съвременната граница на Русия до границата ан Франция на запад. Районът, известен като Германската империя, е имал бял флаг, първоначално с кръст в средата, по-късно заменен от черен орел, който и до ден днешен е емблема на футболния отбор.

Когато е създаден националният отбор на Германия по футбол през 1899 година, е взето решението да използват пруските цветове, за да ги запазят дори след края на Кралство Прусия, почти две десетилетия по-късно.

Германският кошмар продължава: за второ поредно Световно ‘’бундестима’’ отпада в групите

Голямата сензация – Япония спечели групата си, обърна Испания по изпробвана формула

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!