Националите на Нидерландия ще проведат среща с група чуждестранни работници в Катар, които са участвали в конструкцията на стадионите и други съоръжения за Световното първенство, съобщава агенция АП, цитирайки Нидерландската футболна асоциация. Дискусията е предизвикана от опитите на европейската страна да промотира спазването на човешките права в държавата-домакин на предстоящия турнир.

Специална Бонус игра от efbet за Световното първенство.

"На първо време, ние отиваме Катар за купата. Няма обаче да забравим, че има неща и извън футбола. За нас е важно да срещнем хората, които са работили за създаването на съоръженията и ги каним на среща с отбора, както и на наша тренировка", заяви селекционерът Луис ван Гаал на пресконференция. 

Думите на Ван Гаал идват дни след призива на ФИФА отборите да се съсредоточат върху Световното първенство, въпреки притесненията на международната общност за нарушаването на човешките права в Катар и законите срещу хомосексуализма. Различни организации за защита на човешките права твърдят, че работниците в Катар са били принуждавани да се трудят над допустимото време и в лоши условия. Счита се, че те са били и обект на дискриминация.

Нидерландците ще се срещнат с двадесетима представители на хората, работили по строежите в Катар.

Играчи на Байерн, Борусия и Аякс отпаднаха от селекцията на Нидерландия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!